Online planten bestellen

0
782

Herkende je dat als je gloednieuwe planten wilt kopen, je niet altijd naar de tuinman of een plantenexpert hoeft te gaan? U kunt nu bovendien snel online planten bestellen. Ik begrijp heel goed dat het online kopen en leveren van delicate planten een beetje angstaanjagend klinkt, maar het is echt werkbaar. Onlangs heb ik voor het eerst een aantal planten online gekocht die hier effectief zijn aangekomen. Door deze ervaring durf ik het nu zeker vaker te doen. Denkt u er ook aan om splinternieuwe tuinplanten online te kopen? Lees daarna eerst deze blogsite met mijn persoonlijke ervaringen, voordat je op de knop 'bestellen' klikt!

Online plantenwinkels

De eerste stap is zeker het vinden van een webshop die planten in zijn soort aanbiedt. Gelukkig zijn veel van deze online winkels te vinden. Focus desalniettemin, want bijvoorbeeld websites van een werfcentrum hebben doorgaans niet het alternatief om de planten ook daadwerkelijk te laten bezorgen. In sommige gevallen is het de bedoeling dat je de planten online koopt, maar kies ze zelf uit op een fysieke locatie van de plantenwinkel. Andere centra gebruiken hun 'internetwinkel' vooral als online catalogus. U ziet alle details over de plant van uw optie en ook het tarief wordt getoond. Alleen online bestellen is daarna niet meer mogelijk. Dit is ook het geval bij IKEA, een favoriete plek voor veel mensen om budgetvriendelijke planten te kopen. Een groot deel van hun plantenassortiment is alleen in de winkel verkrijgbaar. Je kunt desondanks het aanbod bij je favoriete of nabijgelegen IKEA winkel online bekijken.

De truc is dus om een ​​uitstekende webshop te vinden waar je de planten daadwerkelijk online kunt krijgen en die ook je plantenbestelling als een plan naar het door jou opgegeven adres stuurt. Dit baart doorgaans kleinere bedrijven of in het algemeen gespecialiseerde bedrijven zorgen. Dit geeft bijvoorbeeld een kwekerij die veel ervaring heeft met het transporteren van planten en geen extra basic tuingerelateerd bedrijf.

Mijn ervaring

Dus een paar maanden geleden bestelde ik voor het eerst planten online. Ik was al een tijdje op zoek naar prachtige palmachtige planten die het goed kunnen doen op mijn warme veranda, maar die ook winterhard zijn. In mijn huis heb ik niet voldoende ruimte om alle planten in de winter naar binnen te verplaatsen en ze veilig op te slaan. Na een korte zoektocht online vond ik een webshop gespecialiseerd in de teelt en ook verkoop van palmen. Natuurlijk was ik een beetje bezorgd over de levering van mijn gloednieuwe planten, maar het goede nieuws is dat de winkel daar veel uitleg over heeft gegeven. Aangezien ik babypalmen heb gekocht, zijn de gevallen bladeren nog niet helemaal opengegaan. Met één soort hand werden ze zelfs gewoon afgesneden, omdat ze zo teruggroeien. Hiermee koop je echt een plastic pot met aarde, waar een paar stelen uitsteken. Deze worden zeker goed in stro gepropt en geleverd in een smalle lange doos. Mijn gloednieuwe handpalmen zijn zonder problemen aangekomen!