Ken jij de verschillende kevers al?

0
862

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens in de tuin gezien, en je hebt er misschien ook aan gedacht om meikevers te bestrijden of verschillende andere kevers uit de tuin te houden. Maar eigenlijk zijn het hele leuke beestjes. Maar wanneer u fruit of groenten uitbreidt. Daarna wil je ze natuurlijk liever niet hebben. Je hebt een grote verscheidenheid aan kevers en ook ongedierte dat in je achtertuin verblijft. En misschien ken je er al een paar, en misschien ook een paar niet. Maar dan zullen we je hoogstwaarschijnlijk kennis laten maken met deze kleine plagen.

Welke kevers zijn er?

Je hebt aaskevers, bastaardeekhoornkevers (ja, dat is een mondvol) en gevallen bladkevers. Maar daarnaast heb je ook nog een rozenkever, frambozenkevers en kortschildkevers. Misschien heb je er wel eens van gehoord, en misschien begrijp je er een aantal niet. Maar we gaan er momenteel een aanwijzen waarvan je zeker weet dat je die zult begrijpen en die je bovendien vaak hebt gezien, vastgehouden en ook over je hand hebt laten gaan. Dit lijkt misschien heel raar en je denkt er op dit moment niet aan om een ‚Äč‚Äčkever op je heem te laten wandelen. Maar we zijn allemaal een beetje gek op deze kleine kever. We hebben het over een lieveheersbeestje. Iedereen begrijpt ze, of ze nu rood met zwarte stippen of oranje of geel zijn. We hebben ze allemaal wel eens gezien.

Maar buiten deze kevers die we al hebben besproken en ook degene die iedereen begrijpt. Laten we een notering houden vanwege het feit dat er nog steeds veel kevers zijn. Er zijn kevers, loopkevers, maar ook slakkeneters. Je hebt snuitkevers, gesimuleerde boktorren (ja, dat zijn ook kevers) en we hebben de vliegende hertskevers. We zijn allemaal op de hoogte van het laatste. We hebben ze misschien niet zo goed gezien of ontdekt in onze tuin als we misschien hebben gedaan. Maar we hebben er waarschijnlijk allemaal van gehoord. Ook als het tijdens een biologieles op de middelbare school is. En dat begrijpt ook, als je met je onderzoek echt extra in de biologische richting bent gegaan, heb je verschillende van deze namen gehoord en weet je ook wat een waterdoderkever is dat er een vuurkever is.

Maar als je dit niet begrijpt, sta je daarna versteld hoeveel verschillende kevers er echt bestaan.